Svijet
0

Katastrofa u Francuskoj, tisuće evakuiranih, nestao muškarac: Poplave poharale kampove, stotine vatrogasaca na terenu; Strašna oluja poharala je i Njemačku

Obilne poplave na jugu Francuske prisilile su na evakuaciju 1600 ljudi, većinom kampera, objavili su u petak dužnosnici. Sedamdesetogodišnji Nijemac koji je nadgledao djecu u jednom ljetnom kampu je nestao. Najpogođenija područja su Gard, Ardèche i Drôme u koja je stiglo više od 400 vatrogasaca i policajaca te četiri helikoptera. Do poplava je došlo u […]

Katastrofa u Francuskoj, tisuće evakuiranih, nestao muškarac: Poplave poharale kampove, stotine vatrogasaca na terenu; Strašna oluja poharala je i Njemačku

Obilne poplave na jugu Francuske prisilile su na evakuaciju 1600 ljudi, većinom kampera, objavili su u petak dužnosnici. Sedamdesetogodišnji Nijemac koji je nadgledao djecu u jednom ljetnom kampu je nestao.

Najpogođenija područja su Gard, Ardèche i Drôme u koja je stiglo više od 400 vatrogasaca i policajaca te četiri helikoptera.

Do poplava je došlo u vrijeme dok južnu Francusku, kao i veći dio Europe, pogađaju nesnosne vrućine. Za šest departmana izdana je uzbuna, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

U jednom ljetnom kampu u Saint-Julien-de-Peyrolasu evakuirano je 119 djece, a Nijemac koji ih je nadzirao je nestao. Bježeći pred poplavom ušao je u automobil koji je odnijela voda, izvijestila je agencija AFP. U pomoć su pozvani vatrogasci i potraga je u tijeku.

Nekoliko ljudi prebačeno je u bolnicu s lakšim ozlijedama, kažu dužnosnici.

Nevrijeme je i u zapadnoj i sjevernoj Njemačkoj, gdje jaki vjetar čupa drveće i ograničava promet. Zračna luka u Frankfurtu bila je neko vrijeme zatvorena jer je vjetar udarao i do 140 kilometara na sat.

Po društvenim mrežama šire se snimke oluje u Njemačkoj.

PODIJELI NA:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisao tsunami

Komentirano 0 puta

Komentiraj

Svrbi jezik, ha?
Tipkaj!

Leave a Reply