Hrvatska
0

Tajna brenda čiji je kaput nosila Kolinda Grabar-Kitarović: I kultni dizajnerski komad nazvali po predsjednici

– Tradicijski motivi na suvremenom dizajnu odjeće – nit vodilja je Etno butika Mara, kojim već 17 godina majka i kći, Vesna i Marija Milković promoviraju hrvatsku baštinu, a čije kreacije rado na važnim sastancima i skupovima nose hrvatske političarke, piše Slobodna Dalmacija. Njihov modri kaput, vrijedan više od dvije tisuće kuna, s natpisom ‘hrabrost’ […]

Tajna brenda čiji je kaput nosila Kolinda Grabar-Kitarović: I kultni dizajnerski komad nazvali po predsjednici

– Tradicijski motivi na suvremenom dizajnu odjeće – nit vodilja je Etno butika Mara, kojim već 17 godina majka i kći, Vesna i Marija Milković promoviraju hrvatsku baštinu, a čije kreacije rado na važnim sastancima i skupovima nose hrvatske političarke, piše Slobodna Dalmacija.

Njihov modri kaput, vrijedan više od dvije tisuće kuna, s natpisom ‘hrabrost’ na rukavima u ponedjeljak je odjenula hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a budući da predsjednica zaista voli ovaj brend, Milkovićke su u njenu čast dizajnirale i torbu koja nosi naziv Kolinda.

Riječ je o lakiranoj crnoj torbici za koju je potrebno izdvojiti 1160 kuna, a u ponudi je ona ukrašena zlatovezom ili natpisom ‘snaga ljubavi’.

Zahvaljujući raskošno ornamentiranim komadima inspiriranim glagoljicom, paškom čipkom i hrvatskim glagoljskim misalima, vrijednost kreacija prepoznaju znanstvenici, kao i eurozastupnica Marijana Petir (u njihovoj košulji pozirala je s ukrajinskom političarkom Julianom Timošenko), te političarka Majda Burić.

Šira javnost ovaj kreativni dvojac upoznala je kada su u povodu 300. obljetnice Sinjske alke, napravile modnu reviju inspiriranu tom viteškom igrom. Proučavale su vezove alkarske odore i hijerarhiju samih alkara, a njihovim baletankama i torbicama zaista je teško odoljeti, piše Slobodna.

PODIJELI NA:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisao tsunami

Komentirano 0 puta

Komentiraj

Svrbi jezik, ha?
Tipkaj!

Leave a Reply