Hrvatska
0

Stvari se mijenjaju: Stiglo novo istraživanje, evo tko bi osvojio vlast da su sutra izbori

CroElecto agencija 2X1 komunikacije provela je istraživanje preferencija birača za srpanj, a rezultati pokazuju da se velike političke stranke pomalo oporavljaju, dok Živi zid nakon dužeg razdoblja rasta, doživljava pad popularnosti. Kada bi izbori bili sutra, a Hrvatska se računala kao jedna izborna jedinica, uz izlaznost oko 70 posto, neodlučnih bi bilo 20.20 posto, prenosi […]

Stvari se mijenjaju: Stiglo novo istraživanje, evo tko bi osvojio vlast da su sutra izbori

CroElecto agencija 2X1 komunikacije provela je istraživanje preferencija birača za srpanj, a rezultati pokazuju da se velike političke stranke pomalo oporavljaju, dok Živi zid nakon dužeg razdoblja rasta, doživljava pad popularnosti.

Kada bi izbori bili sutra, a Hrvatska se računala kao jedna izborna jedinica, uz izlaznost oko 70 posto, neodlučnih bi bilo 20.20 posto, prenosi N1. HDZ-u, nakon perioda pada u srpnju nešto raste popularnost pa sada imaju 24.97 posto potpore, jedan posto više u odnosu na lipanj.

Pad popularnosti Živog zida

SDP je također malo poravio rejting, no i dalje imaju potporu birača nižu od 20 posto – 19.37 posto. Popularnost Živog zida je pala, trenutno imaju potporu od 9.55 posto birača, pokazuje ovo istraživanje. To je od siječnja ove godine najniži postotak za tu stranku.

Most je zadržao gotovo isti postotak kao u lipnju pa sada imaju 6.14 posto potpore. Pad je zabilježen u Dubrovačko-neretvanskoj, a rast u Brodsko-posavskoj županiji.

Najbolji rezultat dosad za Neovisne za Hrvatsku
Neovisni za Hrvatsku zabilježili su najbolji rezultat dosad – imaju 4.66 posto, s najvećim brojem preferencija u Zagrebu, ali i skokom u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

GLAS i IDS dijele postotak od 1.64 posto, a ispod te razine su Stranka umirovljenika (0,95%), HSU, HNS (0,82%), HSS, BM 365 (0,68%).

PODIJELI NA:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisao tsunami

Komentirano 0 puta

Komentiraj

Svrbi jezik, ha?
Tipkaj!

Leave a Reply