Crna Kronika
0

Nitko ne zna što se dogodilo s nadriliječnikom iz Zaprešića: ‘Tajnici se netko javio s nepoznatog broja, rekao je da je Miroslav mrtav’

Gdje je Miroslav Michael Rimarchuk (81), kojem se zbog nadriliječništva sudi u odsutnosti na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, već dvije godine nitko ne zna, no u odvjetnički ured Željka Olujića, koji zastupa prokazanog nadriliječnika, stigla je informacija da je njihov vremešni klijent umro u dalekoj Kanadi! – Odvjetnik Olujić ima saznanja da je okrivljeni […]

Nitko ne zna što se dogodilo s nadriliječnikom iz Zaprešića: ‘Tajnici se netko javio s nepoznatog broja, rekao je da je Miroslav mrtav’

Gdje je Miroslav Michael Rimarchuk (81), kojem se zbog nadriliječništva sudi u odsutnosti na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, već dvije godine nitko ne zna, no u odvjetnički ured Željka Olujića, koji zastupa prokazanog nadriliječnika, stigla je informacija da je njihov vremešni klijent umro u dalekoj Kanadi!

– Odvjetnik Olujić ima saznanja da je okrivljeni preminuo u Kanadi. Prije dva, tri tjedna neimenovani muškarac, koji se predstavio kao prijatelj Rimarchuka, javio se sa nepoznatog broja tajnici u odvjetničkom uredu Olujić i kazao da je Rimarchuk mrtav pa ako sud može službenim putem preko međunarodne pravne pomoći zatražiti taj podatak – rekla je odvjetnica Tereza Tea Krešić na sudu, dodavši da on ima i kanadsko državljanstvo.

Čuvši to, predstavnica ODO-a je ostala zgrožena.

– Gdje u Kanadi? Kanada je širok pojam. I tko je taj prijatelj koji je zvao? Pribavljanje takvih podataka je nepodobno za postupanje. Smatram da je taj prijedlog neprovediv i meni je prvi glas da je u Kanadi, to je nagađanje obrane. Obzirom da je doneseno rješenje o suđenju u odsutnosti, smatram da do daljnjega sve treba ostati isto. Ovo sliči na opstuiranje postupka kao i sve do sada što se događalo – odlučno je kazala tužiteljica. Pa je sud odlučio da će se preko MUP-ova registra osobnih podataka provjeriti sporna tvrdnja o smrti.

Podsjetimo, u travnju 2016. policajci su na zahtjev suda kucali Rimarchuku na vrata u Zaprešiću no sve je to bilo uzalud jer su gledajući s dvorišne strane u unutrašnjost njegova doma uočili da u kući nema namještaja, tepiha, slika na zidovima i ostalog inventara, pa čak ni slavina na kuhinjskom sudoperu. Susjedi su potom policiji otkrili da je cijelu selidbu na nepoznatu lokaciju odradio mjesec dana prije toga.

Rimarchuku zbog nadriliječništva prijeti do pet godina zatvora, a tužiteljstvo ga sumnjiči da je od 2011. do rujna 2013. bez odgovarajuće stručne spreme, u svojoj ordinaciji u Zaprešiću, odnosno tvrtki koja nije bila registrirana za pružanje medicinskih usluga, za 400 eura po danu pacijente liječio preparatima za koje je znao da nemaju nikakva učinka. Uvjeravanjima da će doživjeti potpunu regeneraciju tijela uzimanjem “bijelog” i “plavog” produkta, tuširanjem hladnom vodom, da će se izliječiti… zaradio je oko 214 tisuća kuna.

No kod petero pacijenata zdravstveno se stanje pogoršalo. Jedna od njegovih žrtava imala je 11 godina te je jedva ostala živa, a tijekom “liječenja” spala je na 18 kilograma. Zdravstveno stanje se pogoršalo i dvjema Slovenkama od kojih je jednoj rak jajnika liječio ubrizgavanjem nepoznate bijele tekućine špricom u rektum, dok je drugoj, bijelu tekućinu u rektum ubrizgavao analnom sondom. Stomatologu iz Crne Gore je, pak, naplatio 6000 eura za liječenje ožiljaka od opeklina koje je tretirao hladnim tuševima i mastima.

U svojoj obrani Rimarchuk je rekao da on “ne liječi ljude, već im pomaže da se tijelo prirodno regenerira tako što svojim tretmanom u njihovom organizmu izazove blagu nuklearnu reakciju”. Tvrdio je i da ima sposobnost koja mu omogućava da svojim očima, bez pomoći aparata, vidi radijaciju.

– Kada sam došao u Hrvatsku, moja namjera bila je da prenesem svoje znanje hrvatskom narodu u rješavanju temeljnih problema cijelog čovječanstva. Planiram živjeti 156 godina da bih čovječanstvu mogao što više pridonijeti. Tretirao sam ih bijelim i tamnim produktom. Bijeli produkt se aplicira na mjesto gdje postoji problem, a riječ je o gustoj smjesi koja u sebi sadrži magnezij i još neke sastojke koji nisu bitni. Bitne su frekvencije pomoću kojih se katalitičkom reakcijom dobiva taj produkt.

Tamni produkt je bezbojna tekućina koja se sastoji od dvije komponente – objašnjavao je konfuzno Rimarchuk prije dvije godine sucu. Tada mu je i pokušavao opravdati visoku cijenu tretmana tvrdeći da “tretmani te vrste u inozemstvu su i do pet puta veći” od njegovih 400 eura dnevno.

PODIJELI NA:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisao tsunami

Komentirano 0 puta

Komentiraj

Svrbi jezik, ha?
Tipkaj!

Leave a Reply