Tsunami
0

Press: Mađar bacio oko na Belje/ Gnusoba srpskog tabloida

Jedan od najbogatijih Mađara, Sándor Csányi, predsjednik je Uprave mađarske OTP banke koja je velik igrač na hrvatskom bankarskom tržištu. Osim toga, Csányi je i član odbora direktora MOL-a, suvlasnika Ine, a vrlo je blizak i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu te je predsjednik mađarskog nogometnog saveza. Osim toga, prema Forbesu, on je prvi mađarski milijarder. […]

Press: Mađar bacio oko na Belje/ Gnusoba srpskog tabloida

Jedan od najbogatijih Mađara, Sándor Csányi, predsjednik je Uprave mađarske OTP banke koja je velik igrač na hrvatskom bankarskom tržištu. Osim toga, Csányi je i član odbora direktora MOL-a, suvlasnika Ine, a vrlo je blizak i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu te je predsjednik mađarskog nogometnog saveza. Osim toga, prema Forbesu, on je prvi mađarski milijarder. U prošloj godini njegovo bogatstvo bilo je procijenjeno na nešto više od milijardu dolara… Što se tiče Csanyija, on je vrlo dobro uvezan s menadžmentom MOL-a, a pozornost hrvatske javnosti privlačio je u više navrata. Svojedobno je, primjerice, otkriveno kako je osigurao pozadinsko jamstvo za kredit Podravci kojim je nekadašnji menadžment koprivničke tvrtke pokušavao sanirati, odnosno prikriti kriminalne aktivnosti iz velike afere Spice. Ivica Todorić, aktualni i nominalni vlasnik Agrokora, uvijek je govorio kako mu je Csányi “već deset godina kućni prijatelj”… Mađarski gost u Zagreb je navodno došao u kurtoazni posjet, a kako piše Jutarnji list u takav jedino i može doći dok se ne formira stalno vjerovničko vijeće Agrokora koje će moći dogovarati transakcije poput prodaje pojedinih kompanija. Csányi nije krio interes za Belje. Njega navodno intrigiraju površine koje Belje obrađuje, kao i njegovi poslovni potencijali. Kada bi on spojio proizvodnju Belja sa svojim parcelama u Mađarskoj, Csányi bi vjerojatno postao najveći europski poljoprivrednik, jer u toj zemlji sada drži oko 35.000 hektara. Na sastanku s Csányijem navodno je bilo riječi i o mogućim poslovnim sinergijama njegovih proizvodnih kapaciteta s Agrokorovim, a u tom kontekstu spominjao se PIK Vrbovec. Jutarnji piše da Mađara zanima i vila u Medveji koja je u vlasništvu Agrokora, ali i poliklinika Aviva.

GNUSOBA SRPSKOG TABLOIDA

Srpski tabloidi poznati su po gnusnim lažima kojima obmanjuju javnost, no ono što je napravio tabloid Alo! na nedavnoj naslovnici, prevšilo je svaku mjeru. Oni su, naime, preko cijele naslovnice objavili fotografiju Marka Perkovića Thompsona, uz naslov: “Tompson uhvaćen kako cepa ovčicu”, uz nadnaslov “Nastrani ustaša”. U izmišljenoj priči tvrde kako Thompson mrzi Srbe, jer ga je kao dječaka jedan Srbin uhvatio kako spolno opći s ovcom. Navodni svjedok Stevan B., iz sela Baljci, tvrdio je kako je Thompson viđen u bestijalnom činu dok je kao pastir čuvao ovce i krave u rodnim Čavoglavama. Priča se, kako piše tabloid, brzo proširila po okolnim selima, pa su Thompsonu zbog toga svi vikali “Beeee!”. U tekstu je navedeno i mišljenje psihijatra Jovana Marića koji je kazao kako se takvi pacijenti rijetko liječe, jer rijetko kad i potraže pomoć. Da priča bude još bizarnija, na naslovnici je i slika ovce kojoj su prekrili oči kako bi joj “sakrili identitet”. Tekst je objavljen nakon Thompsonova koncerta u Slunju, u povodu 22. obljetnice Oluje, a prenijeli su ga gotovo svi hrvatski mediji.

PODIJELI NA:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisao tsunami

Komentirano 0 puta

Komentiraj

Svrbi jezik, ha?
Tipkaj!

Leave a Reply