Tsunami
0

Press: Lani propalo još 700 farmi/ Osebujni Juncker…

Golem uvoz po dampinškim cijenama trgovaca, previsoke kamatne stope na kredite (EU prosjek je 1 %, hrvatski 6-7 %), neriješeno pitanje poljoprivrednog zemljišta… samo su neki od razloga što se domaća proizvodnja mlijeka u lanjskoj godini srozala za dodatnih 5 %. Mljekare su otkupile oko 476 mil. kg, što ne pokriva ni 50 % potreba, […]

Press: Lani propalo još 700 farmi/ Osebujni Juncker…

Golem uvoz po dampinškim cijenama trgovaca, previsoke kamatne stope na kredite (EU prosjek je 1 %, hrvatski 6-7 %), neriješeno pitanje poljoprivrednog zemljišta… samo su neki od razloga što se domaća proizvodnja mlijeka u lanjskoj godini srozala za dodatnih 5 %. Mljekare su otkupile oko 476 mil. kg, što ne pokriva ni 50 % potreba, a broj aktivnih farmera u godini je sa 6700 pao na oko 6000. “Danas u domaćem mljekarskom sektoru radi oko 20 tisuća ljudi i Vlada i Ministarstvo trebaju se zapitati je li im njihova propast u interesu. Kako je moguće da isti proizvod, trajno mlijeko ili polutvrdi sir u Hrvatskoj stoji manje nego u zemlji iz koje potječe, pita predsjednica udruge Cromilk Rašeljka Maras.

OSEBUJNI JUNCKER

Premijer Andrej Plenković održao je govor na pet jezika u Europskom parlamentu, no može se reći da mu je osebujni predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker ukrao šou govoreći o Pelješkom mostu, što baš nije mogao izgovoriti. “Mi znamo gdje se nalazi i podržat ćemo taj projekt”, rekao je Juncker. Kada je to rekao, naglo se okrenuo te shvatio da su hrvatski europarlamentarci na njegovu izjavu ostali prilično hladnokrvi i pasivni. “Samo je jedan hrvatski predstavnik ovdje?” upitao je Juncker te prstom uperio prema dijelu gdje sjede hrvatski eurozastupnici, izazvavši podsmijeh ostalih zastupnika, piše dnevnik.hr.

ZABORAVILI NA KAZNE ZBOG GLAZBE

Prekršajni sud u Karlovcu ‘odrezao’ je kaznu jednom karlovačkom fitness klubu i tamošnjoj direktorici jer je u njemu preko internetskog kanal YouTube puštana glazba, a da prethodno o tome nisu zatražili odobrenje ZAMP-a. Ona je do bila 3000 kuna kazne, a pravna osoba 5000 kuna, ukupno dakle čak 8000 kuna. U presudi se navodi kako je zastupnik ZAMP-a u popodnevnim satima provodio kontrolu u fitness centru. U tih deset minuta nadzora uočio je kako tamo preko YouTubea izvode stranu pop-glazbu.

PODIJELI NA:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisao tsunami

Komentirano 0 puta

Komentiraj

Svrbi jezik, ha?
Tipkaj!

Leave a Reply