Tsunami
0

Press: HDZ protiv svog župana/Još četiri zemlje koče radne dozvole…

RAT PROTIV POŽEŠKOG ŽUPANA HDZ-ovi zastupnici u Skupštini Požeško-slavonske županije nisu podržali polugodišnje izvješće o radu župana Alojza Tomaševića koji je, nakon što se oglušio na molbu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da se zbog optužbi za obiteljsko nasilje povuče s mjesta župana, izbačen iz stranke. “Znakovitu poruku ‘po nečijem nalogu’ na sjednici Županijske skupštine Požeško-slavonske […]

Press: HDZ protiv svog župana/Još četiri zemlje koče radne dozvole…

RAT PROTIV POŽEŠKOG ŽUPANA
HDZ-ovi zastupnici u Skupštini Požeško-slavonske županije nisu podržali polugodišnje izvješće o radu župana Alojza Tomaševića koji je, nakon što se oglušio na molbu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da se zbog optužbi za obiteljsko nasilje povuče s mjesta župana, izbačen iz stranke. “Znakovitu poruku ‘po nečijem nalogu’ na sjednici Županijske skupštine Požeško-slavonske županije županu Alojzu Tomaševiću poslali su njegovi bivši stranački prijatelji iz redova HDZ-a koji nisu prihvatili prvu točku dnevnog reda, županovo polugodišnje izvješće o radu za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2017. godine”, piše portal Požega.eu.

JOŠ ČETIRI ZEMLJE KOČE RADNE DOZVOLE
Nakon što je malteška predsjednica Marie Louise Coleiro Preca tijekom posjeta Hrvatskoj objavila da ta mediteranska zemlja ukida sva ograničenja, ostale su još četiri zemlje koje hrvatskim državljanima ograničavaju pristup tržištima rada. Ograničenja za hrvatske radnike uz Austriju zadržale su još samo Slovenija, Nizozemska i Ujedinjeno Kraljevstvo. Ako žele zadržati radne dozvole za hrvatske državljane još dvije godine, zemlje moraju o tome izvijestiti Europsku komisiju do 30. lipnja. Pritom svoj zahtjev moraju argumentirati, odnosno dokazati da bi potpuno otvaranje tržišta izazvalo poremećaje, piše tportal.hr.

PRAVO NA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA
Prema Uredbi, od 25. svibnja brojne će organizacije morati uskladiti i mijenjati svoje poslovanje, a građanima će biti dana mogućnost da prakticiraju neka od svojih sedam prava koja se odnose na zaštitu osobnih podataka. Ova zaštita sada je podignuta na razinu ljudskih prava pa tako omogućava i bitno drugačije ponašanje prema podacima. Konzultantica za zaštitu osobnih podataka Ana Keglović Horvat predstavila je tu Uredbu koju je 2016. donijela Europska unija, a u svim zemljama EU-a počet će se primjenjivati od 25. svibnja.

PODIJELI NA:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisao tsunami

Komentirano 0 puta

Komentiraj

Svrbi jezik, ha?
Tipkaj!

Leave a Reply