Tsunami
0

Press: Golf u Hrvatskoj/ Krediti u švicarcima i tužbe…

GOLF U HRVATSKOJ Prije gotovo dva desetljeća država je donijela ambiciozan Program razvoja golfa koji je predviđao gradnju više od 60 novih igrališta za golf. Do danas su sagrađena samo dva, pokraj Zagreba i Umaga. Za usporedbu, Češka je u posljednjih 11 godina dobila više od 70 novih terena, a Slovenci se diče s njih […]

Press: Golf u Hrvatskoj/ Krediti u švicarcima i tužbe…

GOLF U HRVATSKOJ
Prije gotovo dva desetljeća država je donijela ambiciozan Program razvoja golfa koji je predviđao gradnju više od 60 novih igrališta za golf. Do danas su sagrađena samo dva, pokraj Zagreba i Umaga. Za usporedbu, Češka je u posljednjih 11 godina dobila više od 70 novih terena, a Slovenci se diče s njih 13. Država je sad, nakon čak deset godina pripreme, raspisala natječaj za naš treći ozbiljan teren za golf kod Skradina. Sva dosadašnja iskustva govore kako su male šanse da će se taj projekt i realizirati, piše tportal.hr. “Ono što najviše boli, to je što je Hrvatska idealna zemlja za golf. A mi smo uzalud potrošili tolike godine i izgubili milijarde kuna”, rekao je poznati golfer Zlatan Juras.

KREDITI U ŠVICARCIMA I TUŽBE
Udruga Franak poručila je u srijedu da se i u Hrvatskoj otvara prostor za tužbe pravnih osoba protiv banaka u vezi s kreditom u švicarskim francima, a na temelju presude njemačkog Vrhovnog suda, koji je pravomoćno presudio da je valutna klauzula u franku nepoštena i kod ugovora s pravnom osobom. Udruga Franak u priopćenju navodi kako je u prosincu u Njemačkoj donesena pravomoćna presuda u sudskome procesu protiv banke, i to u korist lokalne zajednice Sjeverna Rajna – Vestfalija koja je s bankom ugovorila kredit u švicarskom franku u protuvrijednosti tri milijuna eura.

BLOKIRANI NUDE RJEŠENJE
Sarajko Baksa iz udruge Blokirani rekao je za HTV da svi dobri pokazatelji rasta gospodarstva ne znače mnogo jer blokirani to ne osjećaju – a riječ je o milijun građana, kada se blokiranima pridruže članovi njihovih obitelji. “Ima mali broj građana koji duguju enormno velik iznos. Obrtnici koji su propali, a odgovarali su cijelom svojom imovinom – dug gospodarstva prelio se na njihova leđa. Njih 4800 ljudi duguje više od milijun kuna. Ako se može otpisati dug velikim, može i malim poduzetnicima. Model je jasan, dakle, stvar je samo političke odluke – mi vrlo brzo možemo dug prepoloviti”, rekao je Baksa.

PODIJELI NA:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisao tsunami

Komentirano 0 puta

Komentiraj

Svrbi jezik, ha?
Tipkaj!

Leave a Reply