Life&Style
0

Jednostavni trik za najbolje čuvanje zelenog lisnatog povrća

Znate ono kad jednom tjedno kupite punu vreću svježeg špinata, mnogo blitve i drugog finog zelenja, a već nakon dan-dva mnogi se listovi osuše i počnu trunuti tako da dobar dio svoje zalihe morate baciti i prije nego što su došli na red za konzumaciju. Da se to više ne bi događalo te da vaš […]

Jednostavni trik za najbolje čuvanje zelenog lisnatog povrća

Znate ono kad jednom tjedno kupite punu vreću svježeg špinata, mnogo blitve i drugog finog zelenja, a već nakon dan-dva mnogi se listovi osuše i počnu trunuti tako da dobar dio svoje zalihe morate baciti i prije nego što su došli na red za konzumaciju.

Da se to više ne bi događalo te da vaš špinat, blitva i ostalo delikatno zelenje ostane svježe još danima, donosimo mali trik koji će pomoći dulje održati svježinu i hrskavost listova.

Prati prije spremanja ili ne?

Mnogi ljudi ne peru povrće ako ga žele samo odložiti u hladnjak, a često ga niti ne vade iz vrećice u kojoj su kupljeni, smatrajući da će se listovi manje “kvariti” ako ih ne dirate niti ičim zaštitite. Međutim, to doista ne pali kod zelenog lisnatog povrća s kojim biste ipak trebali biti malo pažljiviji.

I zato odsad temeljito operite svoje povrće u hladnoj vodi. Potopite ih u zdjelu s hladnom vodom barem tri puta prije nego što ih izvadite na sušenje.

Zatim pripremite vrećicu ili posudu u koju ćete moći zatvoriti povrće, ali tako da na dno prvo stavite upijajući papir (ubrus), potom prosušene listove, a vrhom ga opet obložite papirnatim ubrusom. Ako će ostati još malo vode, iscijedite je, a potom vrećicu ili posudu dobro zatvorite. Ako ostane malo zraka, ništa za to, jer tehnika čuvanja zelenih listova uz pomoć ubrusa jamči da će listovi ostati svježi i hrskavi barem tjedan dana.

PODIJELI NA:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisao tsunami

Komentirano 0 puta

Komentiraj

Svrbi jezik, ha?
Tipkaj!

Leave a Reply